Er zijn verschillende behandelingen en producten in de nagelbranche. Inmiddels vaak zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder ga ik je uitleggen welke producten en behandelingen in verzorg in mijn nagelsalon. Mocht niet zelf niet weten welk product of behandeling bij je past. Stuur me gerust een bericht. Dan kijken we er samen naar. 

Ik werk zelf vaak met 4 levels waaruit we kunnen kijken welke nagels of product er het beste bij je past. Maar dit is altijd afhankelijk van meerder factoren. Dus wil je het meer informatie stuur me een bericht.

Level 1:
Level 1 is het zachtste product wat we hebben. Een flexibele soft gel dat we gebruiken voor de behandeling gellak. Dit is een product wat we op je natuurlijke nagel zelf plaatsen.
– Je nagels moeten van zichzelf al wat steviger zijn.
– Je houdt je nagels altijd kort bij deze behandeling.

Level 2:
Stel je wilt wel korte nagels maar je eigen nagels zijn ‘net’ niet stevig genoeg van zichzelf. Dan kunnen we gaan naar een gel die wat meer ‘volume’ aan je nagel geeft. Dit kan dan net genoeg zijn. We gaan dan werken met Hardbase onder je gellak.
(soms ook wel genoemd of vergelijkbaar met een Rubberbase)

Level 3:
Je nagel zijn van jezelf niet stevig genoeg om een soft gel te gebruiken. Dan kunnen we opschalen naar level 3. Hierbij kunnen we werken met een Builder gel. Een hardere gel. Dit doe ik vaak met Fiber Gel.
– Dit zet ik bij de eerste set op je natuurlijke nagels. Maar kun je net ‘iets’ langer laten dan bij Gellak of HardBase.
(Soms ook wel genoemd of vergelijkbaar met BIAB of FIAB)

Level 4:
Het hardste level wat we hebben. Hierbij kan ik je nagels altijd langer maken. Dus wil je graag mooie lange nagels dan kom je al gelijk op level 4. En als je van nature geen sterke nagels hebt, dan kom je ook altijd uit op level 4. Bij dit level gaan we werken met het Acryl systeem of het Gel systeem.  
(Wordt vaak gezien als de echte ‘kunstnagel’.)

Behandelingen die ik verzorg:

Gellak: (level 1)
Ideaal voor mensen die hun nagels verstevigd willen hebben, maar die geen kunstnagels willen! Het is niet dik maar wel sterk. De natuurlijke nagels kunnen moeilijk/ tot niet meer inscheuren of dubbelvouwen. En het geeft een erg mooie uitstraling, het ziet er uit als nagellak alleen dan met veel meer glans en een intense kleur. Gellak word altijd op je eigen natuurlijke nagels geplaatst. (het kan niet verlengt worden)

Gellak is een sterke, elastische gel die zeer dun kan worden aangebracht. Dit kan met en zonder kleur, kies je zonder kleur dan ziet het er erg natuurlijk uit en kan bijna niemand zien dat je je nagels hebt verstevigd. Ideaal voor mensen bijvoorbeeld in de zorg. Gellak adviseer ik om om de 3 a 4 weken na te behandeldelen. 

Nagelstyliste Tara werkt met 3 verschillende soorten gellak: YN ManiQ, YN Go Time en emi Emilac. 

Gellak design:
Ook is het mogelijk om glitters op de nagels te plaatsen voor een mooi effect. Of kies voor onze matte top, Nail art design, stukjes folie of meer. Er zijn veel leuke design opties.

Clear:
Je kunt ook kiezen voor een transparante gellak. Dit is ideaal voor mensen die hun nagels verstevigd willen hebben, zonder dat het opvalt. Door de gellak krijgt je een mooi glanzend gel laagje over je nagel, dit zorgt er voor dat je nagels er mooi en verzorgd uit zien. Dit kan zelfs zonder glans.

Over de gellak kan evt. gelakt worden met nagellak. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook door mij laten doen.

Gellak French:
Verder kun je ook french laten zetten. Hierdoor komt er een mooie witte rand langs uw nagel.

Voordelen:
–  Versteviging van de natuurlijke nagel
–  *Geen last meer van gebroken of gescheurde nagels
–  Dunner dan een kunstnagel
–  Sterker dan een nagellak
–  Flexibel net als een natuurlijke nagel
–  3 a 4 weken verzorgde nagels
–  Perfecte glans
–  Intense kleur
–  Keuze uit + 50 kleuren
–  Goedkoper dan acryl- of gel nagels
–  Ideaal voor mensen die geen kunstnagels kunnen of mogen dragen (bijvoorbeeld in de zorg)
–  Ideaal voor nagelbijtbehandelingen

* Het is een versteviging van u eigen nagels. Heeft u erg zwakke nagels kan het zijn dat de versteviging niet genoeg is voor uw nagels om dit 3 a 4 weken mooi te houden. 

Het onderhoud van Gellak nagels:
Gellak nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat gellak altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

BIAB betekend Builder Gel In A Bottle. (level 3)

Het is een grote trend geworden in Nederland. Echter is het niet helemaal nieuw! Heel anders dan de ‘gel’ nagel ,die je waarschijnlijk al kent, is het niet. De Builder Gel die nu in A Bottle (flesje zoals je van nagellak kent) zit. Zit bij een normale gel behandeling in een pot. Het is vaak dezelfde gel. Wel is de manier van aanbrengen anders en kan het zijn dat er ,in tegenstelling tot de gewone gel behandeling, geen base gel meer nodig is. En ook zijn er nu meer kleuren biab, vaak nude kleuren die het biab systeem ook een echte trend hebben gemaakt. Tevens word het ook vaak gecombineerd met een Russian Manicure. Een Russian Manicure is het weghalen van de nagelriem met een elektrische vijl. Ik doe dit niet! 
Dit omdat ik vind dat dit niet goed is voor je natuurlijke nagel.

FIAB is Fiber Gel In a Bottle. 
Fiber Gel bevat stukjes fiber in de gel. Fiber is een geweven vezel. Dit zorgt voor een super sterke gel. 

Met biab of fiab kun je eigen nagels verstevigingen. En je kunt er voor kiezen om evt. de nagels daarna te laten lakken met gellak. 

Ik heb fiab in een zacht roze tint en biab in een doorzichtige kleur.

*De styliste mag er voor kiezen om de gel uit een pot te pakken, als de styliste dit zelf fijner vind. Overigens is dit voor jouw het zelfde product en zult je geen verschil merken. 

Het onderhoud van gel nagels:
Gel nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat u geen beschadigde nagels overhoudt.

Acryl is een hard product (kunstnagel) en is dus een ideale oplossing om te voorkomen dat je nagels snel scheuren of breken. Acryl nagels zijn daarom prima geschikt voor bijna elke soort nagel. Voor nagelbijters is het de ideale oplossing om van het nagelbijten af te komen. Acryl bestaat uit poeder en een vloeistof. Door dit samen te mengen ontstaat er een kneedbaar bolletje. Met een penseel wordt het bolletje op de nagel gemodelleerd en hard uit binnen enkele seconden. Acryl kan worden aangebracht op de natuurlijke nagel maar je kunt ook kiezen voor een verlenging.

Het onderhoud van acryl nagels:
Acryl nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdtje nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Gel is een flexibeler en zachter product dan Acryl. Gel is een mooie manier om je nagels te verstevigen of te verlengen. Gel nagels worden gemaakt van een kleur of doorzichtige stroperige gel, die met een penseel wordt aangebracht in twee of meer lagen. Om gel hard te laten worden moet de gel onder een speciale UV/LED-lamp. Gel kan worden aangebracht op de natuurlijke nagel maar je kunt ook kiezen voor een verlenging. 

Het onderhoud van gel nagels:
Gel nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met een verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Nu ook in Nederland, de trend van America en Engeland: Gellak op uw teennagels.

Hou je van een mooi kleurtje op jouw tenen, maar bladdert je nagellak snel af of heb je geen tijd om je teennagels telkens weer te lakken? Dan is gel op de teennagels echt wat voor jou!

Op de teennagels breng ik een flexibele gellak aan. Dit kan in een leuke kleur gel of een french pedicure zijn. French pedicure is een mooi wit randje met een roze nagelbed. Voordeel van een French pedicure is dat het een natuurlijke ,verzorgde uitstraling geeft aan de voeten.

Een extra accent aanbrengen op de nagels kan doormiddel van versieringen zoals steentjes, bloemen, glitters of nail art.

Aangezien teennagels minder snel groeien dan vingernagels, heb je 6 weken plezier van je gellak teennagels.

Let op! Ik kan helaas geen kalk of schimmelnagels behandelen.*

Voor de behandeling zelf thuis doen:
– De voeten wassen!
– Teennagels op de juiste lengte knippen of vijlen. (In vorm vijlen doe ik)
– Eventuele nagellak verwijderen

* De nagelstyliste mag bepalen of er product op plaatst word of niet. Bij twijfel over schimmel of kalk nagels mag de styliste de behandeling annuleren. En word er niks op geplaatst.

Super zachte en mooi verzorgde handen krijg je bij een manicure. Ondertussen kun je heerlijk ontspannen en genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Manicure basis:
– Nagels vijlen
– Nagelriem verzorging
– Handbad
– Hand scrub
– Nagels polijsten
– Lotion

Manicure delux:
– Nagels vijlen
– Nagelriem verzorging
– Handbad
– Hand scrub
– Hand masker
– Hand massage
– Nagels lakken of polijsten
– Lotion

Nagelbijten kan een enorm probleem zijn. Veel nagelbijters vinden hun handen niet mooi, schamen zich voor hun afgekloven nagels en vinden het er onverzorgd uitzien. Nagelstyliste Tara heeft 2 nagelbijt-arrangementen. In een kennismakingsgesprek bepalen we samen welk arrangement het best bij je nagels past.

Arrangement 1:
Week 1: Manicure
Week 2: Nieuwe set acryl nagels
Week 3: Controle behandeling
Week 4: Nabehandeling
Week 5: Controle behandeling
Week 6: Geen behandeling
Week 7: Nabehandeling acryl nagels

Hierna bespreken we hoe het er met uw nagels voor staat en of we al om de 3 weken kunnen nabehandelen.

Arrangement 2:
Week 1: Manicure
Week 2: Set gellak
Week 3: Geen behandeling
Week 4: Geen behandeling
Week 5: Nieuwe set acryl nagels
Week 6: Controle behandeling
Week 7: Nabehandeling acryl nagels
Week 8: Controle behandeling
Week 9: Geen behandeling
Week 10: Nabehandeling acryl nagels

Hierna bespreken we hoe het er met uw nagels voor staat en of we al om de 3 weken kunnen nabehandelen.

Voorwaarden nagelbijt-arrangement:
– De arrangementen zijn een richtlijn. Elke nagel is anders, hierdoor kan het zijn dat we tijdens het nagelbijt-arrangement de behandeling moeten aanpassen, zodat het arrangement werkt voor je nagels. Extra behandelingen zijn niet in het arrangement inbegrepen, deze dien je apart te betalen.
– Bij het arrangement is het van belang dat je thuis je nagels en handen goed verzorgt door middel van hand crème en nagelriemolie. Ongeveer 1 a 2 keer per dag.
– Verder is het belangrijk dat je het schema helemaal volgt. Sla je een week over, dan vervalt het hele arrangement.
– Reparaties en/of het vervangen van nagels zijn niet bij het nagelbijt-arrangement inbegrepen, deze dien je apart te betalen.
– Het bedrag voor een nagelbijt-arrangement dient vooraf, in een keer, te worden voldaan.
– Bij het onderbreken of beëindigen van het arrangement is er geen recht op restitutie.

Het onderhoud van acryl nagels:
Acryl nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.