Behandelingen

Behandelingen die ik verzorg:

Nagels:

Er zijn verschillende behandelingen en producten in de nagelbranche. Inmiddels vaak zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder ga ik je uitleggen welke producten en behandelingen ik verzorg in mijn nagelsalon. Mocht je niet zelf niet weten welk product of behandeling bij je past. Stuur me gerust een WhatsApp bericht, dan kijken we er samen naar. 

Ik werk zelf met 4 levels waaruit we kunnen bekijken welke nagels of product er het beste bij je past. Maar dit is altijd afhankelijk van meerder factoren.

Level 1:
Level 1 is het zachtste product wat ik heb. Een flexibele soft gel dat ik gebruik voor de behandeling gellak. Dit is een product wat we op je natuurlijke nagel zelf plaatsen.
– Je nagels moeten van zichzelf al wat steviger zijn.
– Je houdt je nagels altijd kort bij deze behandeling (max 1 mm voorbij de vingertop)

Level 2:
Stel je wilt wel korte nagels maar je eigen nagels zijn ‘net’ niet stevig genoeg van zichzelf. Dan kan je gaan naar een gel die wat meer ‘volume’ (APEX) aan je nagel geeft. Dit kan dan net genoeg zijn. We gaan dan werken met Hardbase onder je gellak.
– Je nagels moeten van zichzelf al wat steviger zijn.
– Je houdt je nagels altijd kort bij deze behandeling (max 1 mm voorbij de vingertop)

Soms ook wel genoemd of vergelijkbaar met een Rubberbase (RIAB). En vaak word het The Natural Nail Treatment genoemd. 

Level 3:
Je nagel zijn van jezelf niet stevig genoeg om een soft gel te gebruiken. Dan kunnen we opschalen naar level 3. Hierbij kunnen we werken met een Builder Gel. Een hardere gel. Dit doe ik vaak met Fiber Gel of de Firm Flux Gel.
Eerste set? De eerste set zet ik op je natuurlijke nagels. Maar kun je de nagels wel laten groeien. Dan kun je ze ‘iets’ langer laten dan bij Gellak of Hardbase.
– Je nagels moeten van zichzelf gemiddeld stevig zijn.
– Je houdt je nagels altijd kort bij deze behandeling (max 2,5 mm voorbij de vingertop)

Soms ook wel genoemd of vergelijkbaar met BIAB of FIAB. En vaak word het The Natural Nail Treatment genoemd.

Level 4:
Het hardste level wat ik heb. Hierbij kan ik je nagels altijd langer maken. Dus wil je graag mooie lange nagels? Dan kom je al gelijk op level 4.
En als je van nature geen sterke nagels hebt, dan kom je ook altijd uit op level 4. Bij dit level gaan we werken met het Acryl systeem of het Gel systeem.  

Wordt vaak gezien als de echte ‘kunstnagel’. 

Gellak: (level 1)
Ideaal voor mensen die hun nagels verstevigd willen hebben, maar die geen kunstnagels willen! Het is niet dik maar wel sterk. De natuurlijke nagels kunnen moeilijk/ tot niet meer inscheuren of dubbelvouwen. En het geeft een erg mooie uitstraling, het ziet er uit als nagellak alleen dan met veel meer glans en een intense kleur. Gellak word altijd op je eigen natuurlijke nagels geplaatst. (het kan niet verlengt worden en je hebt hier een stevige nagel van nature voor nodig)

Gellak is een sterke, elastische soft gel die zeer dun kan worden aangebracht. Gellak adviseer ik om om de 3 a 4 weken na te behandeldelen. 

Nagelstyliste Tara werkt met 3 verschillende soorten gellak: YN ManiQ, YN Go Time en emi Emilac. 

Gellak design:
Ook is het mogelijk om glitters op de nagels te plaatsen voor een mooi effect. Of kies voor een matte top, nail art, stukjes folie, stempels of meer. Er zijn allerlei leuke design opties.

Clear:
Je kunt ook kiezen voor een transparante gellak. Dit is ideaal voor mensen die hun nagels verstevigd willen hebben, zonder dat het opvalt. Door de gellak krijgt je een mooi glanzend gel laagje over je nagel, dit zorgt er voor dat je nagels er mooi en verzorgd uit zien. Dit kan zelfs zonder glans. Vaak ideaal voor mensen in de zorg die geen kleur op de nagels mogen.

Over de gellak kan evt. gelakt worden met nagellak. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook door mij laten doen.

Gellak French:
Verder kun je ook french laten zetten. Hierdoor komt er een mooie witte rand langs je nagel.

Voordelen:
–  Versteviging van de natuurlijke nagel
–  *Geen last meer van gebroken of gescheurde nagels
–  Dunner dan een kunstnagel
–  Sterker dan een nagellak
–  Flexibel net als een natuurlijke nagel
–  3 a 4 weken verzorgde nagels
–  Perfecte glans
–  Intense kleur
–  Keuze uit + 50 kleuren
–  Goedkoper dan acryl- of gel nagels
–  Ideaal voor mensen die geen kunstnagels kunnen of mogen dragen (bijvoorbeeld in de zorg)
–  Ideaal voor nagelbijtbehandelingen

* Het is een versteviging van je eigen nagels. Heb je erg zwakke nagels kan het zijn dat de versteviging niet genoeg is voor jouw nagels om dit 3 a 4 weken mooi te houden. Dan zul je altijd een level omhoog moeten.

Het onderhoud van Gellak nagels:
Gellak nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat gellak altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Hardbase:
Bij de Hardbse base behandeling word er een sterkere gel onder je gellak geplaatst. Dit geeft je nagels ‘net’ iets meer volume en hierdoor kan ik een betere bolling (APEX) bouwen.

BIAB betekend Builder Gel In A Bottle. (level 3)
Het is een grote trend geworden in Nederland. Echter is het niet helemaal nieuw! Heel anders dan de traditionele ‘gel’ nagel ,die je waarschijnlijk al kent, is het niet. De Builder Gel die nu in A Bottle (flesje zoals je van nagellak kent) zit. Zit bij een normale gel behandeling in een pot. Het is vaak dezelfde gel, alleen om het in een flesje te krijgen is het vloeibaarder gemaakt en hierdoor verliest het iets meer kracht. Wat de traditionele gel behandeling nog wel heeft. Ook is de manier van aanbrengen anders en kan het zijn dat er geen base gel meer nodig is. Vaak is biab ook bekend door de vele nude kleuren, dit heeft het biab systeem ook een echte trend hebben gemaakt.

Tevens word het ook vaak gecombineerd met een Russian Manicure. Bij deze techniek worden de nagelriemen tot in het extreme weggehaald, zodat er nauwelijks meer een randje te zien is. Ik geef bij geen enkele behandeling een Russian Manicure.

FIAB is Fiber Gel In a Bottle. 
Fiber Gel bevat stukjes fiber in de gel. Fiber is een geweven vezel. Dit zorgt voor een sterke gel. Met biab of fiab kun je eigen nagels verstevigingen. En je kunt er voor kiezen om evt. de nagels daarna te laten lakken met gellak. Ik heb fiab in een zacht roze tint.

*De styliste mag er voor kiezen om de gel uit een pot te pakken, als de styliste dit zelf fijner vind. Overigens is dit voor jouw het zelfde product en zult je geen verschil merken. 

Het onderhoud van gel nagels:
Gel nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat u geen beschadigde nagels overhoudt.

Waarom ik geen Russian Manicure geef!:

Waarom? Omdat het opzettelijk snijden en/of schuren van de levende huid rondom de nagelplaat niet bevorderlijk is en een groot risico met zich mee neemt. Je (kunt) je anatomie hiermee beschadigen en deze beschadiging kan permanent zijn. De nagelriem zit daar voor een reden! En het niet bevorderlijk als deze weg gehaald word. Je nagelriem is een bescherming voor het gedeelte dat je nagel aanmaakt, om het even makkelijk en kort uit te leggen. Vaak zie ik een beschadigde gebied na een Russian Manicure dit gedurende vele uren (zelfs dagen), je bent meer vatbaarder voor infecties en ook is een beschadigde huid gevoeliger voor irritatie, wat kan leiden tot permanente allergische reacties op nagelproducten of permanente schade aan je nagels die nooit meer weg kunnen gaan.

Uit onderzoek van Vitaly Solomonoff, een gediplomeerd dermatoloog en cosmetisch chemicus met meer dan 30 jaar ervaring in de cosmetische en nagelindustrie, waaraan 300 salonbezoekers, die regelmatig een Russische manicure ondergingen, deelnamen.
Bij 91% van deze personen vond men een indicatie van beschadigingen aan matrix (het gedeelte wat je nagelcellen aanmaakt), nagelplaat of nagelbed. Deze symptomen waren echter niet direct zichtbaar, maar ontstonden pas na enkele maanden regelmatig een Russian manicure te hebben ondergaan. 

Bij een Russian Manicure  maak je ontstekingen aan de huid, die veroorzaken regeneratieve processen in de huid, waardoor de gezondheid en verjonging van de huid wordt bevorderd. Ja dat klopt, maar dus niet zonder risico! Hiervoor moet je mega goed weten wat je doet en wat alle huidtypes zijn ect. En ook al zou ik dit weten, alsnog zit er een risico aan. En dit risico wil ik niet nemen. 

Acryl is een hard product (kunstnagel) en is dus een ideale oplossing om te voorkomen dat je nagels snel scheuren of breken. Acryl nagels zijn daarom prima geschikt voor bijna elke soort nagel. Voor nagelbijters is het de ideale oplossing om van het nagelbijten af te komen. Acryl bestaat uit poeder en een vloeistof. Door dit samen te mengen ontstaat er een kneedbaar bolletje. Met een penseel wordt het bolletje op de nagel gemodelleerd en hard uit binnen enkele seconden. Acryl kan worden aangebracht op de natuurlijke nagel maar je kunt ook kiezen voor een verlenging.

Het onderhoud van acryl nagels:
Acryl nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdtje nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Gel is een flexibeler en zachter product dan Acryl. Gel is een mooie manier om je nagels te verstevigen of te verlengen. Gel nagels worden gemaakt van een kleur of doorzichtige stroperige gel, die met een penseel wordt aangebracht in twee of meer lagen. Om gel hard te laten worden moet de gel onder een speciale UV/LED-lamp. Gel kan worden aangebracht op de natuurlijke nagel maar je kunt ook kiezen voor een verlenging. 

Het onderhoud van gel nagels:
Gel nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met een verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Nu ook in Nederland, de trend van America en Engeland: Gellak op uw teennagels.

Hou je van een mooi kleurtje op jouw tenen, maar bladdert je nagellak snel af of heb je geen tijd om je teennagels telkens weer te lakken? Dan is gel op de teennagels echt wat voor jou!

Op de teennagels breng ik een flexibele gellak aan. Dit kan in een leuke kleur gel of een french pedicure zijn. French pedicure is een mooi wit randje met een roze nagelbed. Voordeel van een French pedicure is dat het een natuurlijke ,verzorgde uitstraling geeft aan de voeten.

Een extra accent aanbrengen op de nagels kan doormiddel van versieringen zoals steentjes, bloemen, glitters of nail art.

Aangezien teennagels minder snel groeien dan vingernagels, heb je 6 weken plezier van je gellak teennagels.

Let op! Ik kan helaas geen kalk of schimmelnagels behandelen.*

Voor de behandeling zelf thuis doen:
– De voeten wassen!
– Teennagels op de juiste lengte knippen of vijlen. (In vorm vijlen doe ik)
– Eventuele nagellak verwijderen

* De nagelstyliste mag bepalen of er product op plaatst word of niet. Bij twijfel over schimmel of kalk nagels mag de styliste de behandeling annuleren. En word er niks op geplaatst.

Super zachte en mooi verzorgde handen krijg je bij een manicure. Ondertussen kun je heerlijk ontspannen en genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Manicure basis:
– Nagels vijlen
– Nagelriem verzorging
– Handbad
– Hand scrub
– Nagels polijsten
– Lotion

Manicure delux:
– Nagels vijlen
– Nagelriem verzorging
– Handbad
– Hand scrub
– Hand masker
– Hand massage
– Nagels lakken of polijsten
– Lotion

Nagelbijten kan een enorm probleem zijn. Veel nagelbijters vinden hun handen niet mooi, schamen zich voor hun afgekloven nagels en vinden het er onverzorgd uitzien. Nagelstyliste Tara heeft 2 nagelbijt-arrangementen. In een kennismakingsgesprek bepalen we samen welk arrangement het best bij je nagels past.

Arrangement 1:
Week 1: Manicure
Week 2: Nieuwe set acryl nagels
Week 3: Controle behandeling
Week 4: Nabehandeling
Week 5: Controle behandeling
Week 6: Geen behandeling
Week 7: Nabehandeling acryl nagels

Hierna bespreken we hoe het er met uw nagels voor staat en of we al om de 3 weken kunnen nabehandelen.

Arrangement 2:
Week 1: Manicure
Week 2: Set gellak
Week 3: Geen behandeling
Week 4: Geen behandeling
Week 5: Nieuwe set acryl nagels
Week 6: Controle behandeling
Week 7: Nabehandeling acryl nagels
Week 8: Controle behandeling
Week 9: Geen behandeling
Week 10: Nabehandeling acryl nagels

Hierna bespreken we hoe het er met uw nagels voor staat en of we al om de 3 weken kunnen nabehandelen.

Voorwaarden nagelbijt-arrangement:
– De arrangementen zijn een richtlijn. Elke nagel is anders, hierdoor kan het zijn dat we tijdens het nagelbijt-arrangement de behandeling moeten aanpassen, zodat het arrangement werkt voor je nagels. Extra behandelingen zijn niet in het arrangement inbegrepen, deze dien je apart te betalen.
– Bij het arrangement is het van belang dat je thuis je nagels en handen goed verzorgt door middel van hand crème en nagelriemolie. Ongeveer 1 a 2 keer per dag.
– Verder is het belangrijk dat je het schema helemaal volgt. Sla je een week over, dan vervalt het hele arrangement.
– Reparaties en/of het vervangen van nagels zijn niet bij het nagelbijt-arrangement inbegrepen, deze dien je apart te betalen.
– Het bedrag voor een nagelbijt-arrangement dient vooraf, in een keer, te worden voldaan.
– Bij het onderbreken of beëindigen van het arrangement is er geen recht op restitutie.

Het onderhoud van acryl nagels:
Acryl nagels hebben weinig onderhoud nodig. Eenmaal per dag je nagels en nagelriemen inmasseren met verzorgende nagelriemolie. Dit houdt je nagels flexibel, wat afbrokkelen en breuk helpt te voorkomen. Laat kunstnagels altijd door een nagelstyliste verwijderen, zodat je geen beschadigde nagels overhoudt.

Wenkbrauwen:

Henna Brows is anders dan gewoon verven omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen. 

Henna Couture het merk waar ik mee werk. Henna Counture is voor 88% natuurlijke Henna en is gemaakt van de fijnste geselecteerde henna uit India. 

Het varieert per persoon hoe lang de Henna verf blijft zitten, dit is ook afhankelijk van het reinigen. Maar het kan tot 14 dagen op de huid blijven en tot 6 weken op de wenkbrauwhaartjes.
De verf is volkomen veilig en beschikbaar in diverse tinten.

Voordelen:

 • Geen dagelijkse wenkbrauw make up meer nodig
 • Tot 6 weken een mooie wenkbrauwkleur
 • Duurzame, natuurlijke kleuring
 • Veilig en effectief
 • Geurloos, geen ammoniak

Het kan voorkomen dat er een Henna allergie optreed, dit gebeurd zelden. Henna is een natuurlijk product, vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Daardoor is het risico op een bepaalde vorm van allergie wel veel lager. Maar gebeurd dit toch, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij zal u een zalf voorschrijven waardoor de irritatie snel zal afnemen.

24-48 uur na de behandeling mag je: niet in contact komen met water of stoom, niet naar de zonnebank, niet in een sauna gaan zitten en geen olie producten erop gebruiken. 

Het verschilt per persoon hoelang de henna op de huid blijft zitten, dit hangt af van je huid en hoeveel haartjes je hebt (hoe meer haar of hoe voller de wenkbrauw hoe langer de henna blijft zitten). Bij een vette huid blijft de Henna minder lang zitten.
Vermijdt alles op de wenkbrauwen, denk hierbij aan: geen oliën, geen water, geen crèmes en niet te vaak reinigen op de wenkbrauwen. 
Doe je dit wel dan zal de henna sneller van de huid slijten. in het algemeen blijft de henna ongeveer 2 weken op de huid en 5-6 weken op de haren. 
In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus veel langer in de haartjes zitten.

Veiligheid staat bij mij voorop. In een aantal gevallen is het helaas niet mogelijk om Henna Brows toe te passen:

 • Zwanger
 • Alopecia of chemotherapie
 • Overgevoeligheid voor Henna
 • Allergie voor noten (waltnoten)
 • Reactie/ uitslag haarverf
 • Wenkbrauwen hebben recent een Chemische kleuring gehad (binnen 2 weken)       
Thema:  Overlay door  Kaira · Atelierweg 5a, 6562 AS Groesbek